Menu
Gildia Pióra na Patronite

może zgasnę jak wypalona gwiazda?

może zgasnę jak wypalona gwiazda?
w nocy księżycem świeciłam
nie myl z księżniczką
diadem strącił mi już dawno… niestety
prychanie nad sobą wciąż słyszę
nie tak…
nie tak

może zgasnę jak wyczerpana gwiazda?
choć jeszcze rok temu… bywało…
tak piękną się czułam
myślałam - energia dobra
pokona odległości wszelkie
uleczy…
przetrzyma

nadzieja kończy się we mnie
myśli słabe wirują
z igły widły robisz – słyszę
nie moje to słowa… igły?
dziwię się - po co w ogóle wbija je we mnie?
tak wiele
po co?

lipiec 2019, czwartek

33 772 wyświetlenia
281 tekstów
28 obserwujących
  • kuloodporna

    13 June 2020, 21:23

    Jakbym czytała o sobie ......aż łezka tak w kąciku się zakręciła....ale nosek w górę Monisiu ......:)

  • Monika M.

    13 June 2020, 08:48

    Zosiu, ze mnie to urodzony wesołek, tylko taki, który smutkuje.
    :)

  • onejka

    12 June 2020, 20:03

    to już było
    dziś kolejny czerwiec ,
    prawie rok minął
    i pewnie wszystko jest już inne
    a nadzieja wciąż jak wierny pies
    liże rany
    Już się nie smucisz Monia, prawda ?

    od sprajtka, Maciek Zz, Naja
  • 12 June 2020, 18:47

    :))

  • Monika M.

    12 June 2020, 18:39

    Aaa... to niemyśl a pisz... pisz...:)

    od yestem
  • 12 June 2020, 18:37

    Tak uważasz?
    Nie pytaj, ja yestem znany z niemyśli. ;)

  • Monika M.

    12 June 2020, 18:35

    Chyba tworzy nam się tu na cytatach temat mustangowy:).
    Myślisz?

    od yestem
  • 12 June 2020, 18:32

    Jak jerychońskiej róży starczy kropla wody, tak człowiekowi promyk nadziei
    i... wstanie z popiołów siwych mustang uskrzydlony. :)

    od Monika M., onejka, sprajtka
  • Monika M.

    12 June 2020, 15:20

    Hmm... czyli ryzyko jest...

  • szpiek

    12 June 2020, 15:07

    Gwiazdy po "wypaleniu" stają się białymi karłami, albo zmieniają się w supernowe, z tych drugich powstają gwiazdy neutronowe, albo czarne dziury 😋