Menu
Gildia Pióra na Patronite

szukając

może wolisz dojść do prawdy sam
bo doświadczenia tylko usłyszane
nie są odczuwalne na własnej skórze

może na razie nie potrzebujesz zobowiązań
bo wolność brzmi tak obiecująco
a przecież tak długo czekałeś
aż wyjdziesz zza krat rodzicielskiego oka

może brak ci dobrego przykładu
bo już nie jedno zepsute
serce gorsze od swojego mijałeś
a przecież katolickie

bo już tak dużo wiesz
bo już przykazania znasz
bo wszystkie listy pawłowe
wygniotłeś w swoich rękach

ale nie zrobiłeś NIC
żeby Go spotkać.

893 wyświetlenia
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!