Menu
Gildia Pióra na Patronite

co mi szepcze zmęczenie po czasie

Może ten nóż w serce
miał ostrza dwa, przeciwne
jak sprzeciw dla wielkiej rany
zionącej czerwienią
i głębią

Może inna rana
spuszczająca krew
z radością życia
miała oczyścić ciało
z jadu brzemiennego w myśli

A teraz czysta purpurą kochania
w jednych ramionach poczuć siłę woli
w tych jednych uczyć się czekania
zrozumieć, że ból... już nie boli
i słaniać się zmęczona ze szczęścia serdecznego
zawsze za rękę trzymając jedynego.

24 655 wyświetleń
419 tekstów
34 obserwujących
  • fyrfle

    15 December 2015, 18:32

    a z drugiej strony zmęczenie podpowiada - szepcze , że mogłam iść spać.

  • Cris

    15 December 2015, 12:52

    dobry wiersz.
    pozdrawiam.
    :)

  • fyrfle

    15 December 2015, 10:38

    Duża porcja refleksji i optymizmu. Dziękuję.