Menu
Gildia Pióra na Patronite

rym wiedzie prym

może powinnam zostać raperką
albo cyrkową literek treserką
choć w szkole byłam słaba z polskiego,
to teraz leję, tak wodę z niczego
już sama nie wiem co dalej robić,
uciekać, kryć się, czy z tym uosobić
czy to choroba czy jakieś szaleństwo,
słowotok dopada jak jakieś przekleństwo
z prośbą na Jasną Górę muszę pojechać,
by rymów częstochowskich skutecznie zaniechać
tam oddam je wszystkie pod dobrą opiekę,
byc może wtedy znajdę pociechę
tymczasem z rymami muszę się zmagać
i nieustannie wyrazy składać
coś każe rymować mi każdą wypowiedź,
aż strach mnie zbiera, następna jest spowiedź
może spowiednik w ramach pokuty
zaleci zamienić słowa na nuty
lecz czy to w ogóle coś dopomoże,
refreny śpiewać, w kółko, mój Boże...

69 579 wyświetleń
635 tekstów
15 obserwujących
  • kukaczka

    19 February 2023, 21:29

    Dobre! trafne płynne i wygodne

    od tusiak
  • Victoria Angel

    6 February 2023, 12:30

    Wiesz co...

    Skoro odczuwasz
    sumienia wyrzuty
    w częstochowskich rymach
    napisz wiersz biały
    zamiast pokuty.

    A tak poważnie sypiesz tym rymem jak z rękawa, niejedna osoba może pozazdrościć Ci z piszących. :-)))

    od tusiak i Naja
    • tusiak

      6 February 2023, 20:49

      Hehe, dzięki ;)

  • Anna S.

    5 February 2023, 23:16

    Super! Nie jestem sama😉

    od tusiak i Naja