Menu
Gildia Pióra na Patronite

Może nigdy

Może nigdy do lotu nie złożą
anielskich, białych swych skrzydeł
w otchłań bezkresną zepchnięte
spętane żalem i wstydem

I może już nigdy nie porwą
umysłów w myśli gonitwę
nikogo nigdy nie wzruszą
ze strachu ciszą spowite

Może już nikt ich nie znajdzie
i znikną czasem rozmyte
uczucia w słowa ubrane
te wiersze w szufladzie ukryte

3933 wyświetlenia
22 teksty
4 obserwujących