Menu
Gildia Pióra na Patronite

W imię Twoje i Boga

Może nie jestem doskonały w rzemiośle i mocną mą stroną nie jest oręże
ale jestem mężczyzną na boga, taki był wybór jego i niech zawsze tak już będzie

Będę strzegł Cię przed smokami co ogniem zieją przeraźliwym
będę Ci rycerzem niezwyciężonym, ostatnim sprawiedliwym

Ty mą wyśnioną księżniczką, ja twym oddanym sługą
aby zdobyć Twe serce drogę musiałem przejść ciężką i długą

Przez największe góry, niebezpieczne szlaki tam zawiłe
szedłem niestrudzony a rozpalony ogień w mym sercu dawał mi siłę

Za siedmioma górami, za siedmioma rzekami leży Twój zamek
jakże ciężką drogę musiałem pokonać, ja Twojego serca wybranek

Więc klęknę teraz przed Tobą w całej mej zbroi i przysięgę Ci złożę,
że już nigdy Cię nie opuszczę i niech Bóg mi w tym pomoże

5838 wyświetleń
49 tekstów
10 obserwujących
  • Myffa90

    4 February 2012, 14:47

    Zaimki, zaimki i jeszcze raz zaimki. Nie lubię tego, niekonsekwencji też - wielka, mała. Rozwlekłe wersy, rozciągnięte.
    Na treści nie będę się skupiać. Zdecydowanie lepsze to, co bez miłości.
    Bo miłość...
    ... to suka. Wiem coś o tym.

    Em.

  • czystakartka

    15 January 2012, 18:53

    Dziękuje bardzo :)
    moim zdaniem tutaj nie chodzi o liczbę plusów tylko o to by znalazła się chociaż jedna taka osoba jak Ty Józku :)

  • Elizabetta

    15 January 2012, 16:33

    Wiersz rewelacyjny:)

  • 15 January 2012, 16:27

    no takich chłopaków to ja szanuje i wiersz ładny przerobie na piosenke i mojej żonie na gitarze zagram.
    nie moge jeszcze oceniac ale plus tu ci stawiam
    Józek