Menu
Gildia Pióra na Patronite

odległość nie jest miarą oddalenia

może jest taka miłość która nie karmi się chlebem wspólnej codzienności
a mimo to trwa wbrew sobie
i na przekór całemu światu

bo chociaż nie dzielimy razem łóżka to każdej nocy bezsenność po równo kaleczy nam sny
obejmując bezwzględnym ramieniem

może jest taka miłość w której dotyk
jest jedynie wytworem złudnej wyobraźni
choć ciało boleśnie doświadcza
również na jawie

może jest taka miłość
przecież jesteśmy

osobno a tak bardzo razem

18 931 wyświetleń
158 tekstów
24 obserwujących
  • Julkaa

    2 June 2020, 22:21

    jeju, dziękuję za uznanie Joanno.. ciepło w serduchu się zrobiło.