Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Nie...pytaj mnie "

Może jednak...nie myśleć,
nie zstanawiać się...?
Zamknąć oczy i iść przed siebie,
gdzie poprowadzi wyobraźnia,
podpowie wiatru wiosenny szept?
Gdzie zapach bzu
dookoła będzie się unosił
a usta w miłosnym, gorącym
zastygną pocałunku?
Zasłuchać się w Twoje słowa,
zapatrzeć się w ...Twoje oczy,
za marzeniem podążyć...
przed siebie iść drogą, która
mnie do Ciebie...zaprowadzi?
Może lepiej...nie myśleć,
nie pytać, nie szukać odpowiedzi
w głosie rozsądku?
Ale zapomnieć się...zatracić
w tej... namiętności,
w pożądaniu, którym ciało płonie,
które pragnie, abyś zamknął je...
w swoich ciepłych dłoniach...?
Może lepiej...nie myśleć,
serce i tak podpowie.
Każdą chwilą do Ciebie...idę
każdym biciem serca,
każdym pięknym pragnieniem,
każdym wczoraj...
i każdym dzisiaj.
Nie pytaj...sama nie wiem...
może będziesz cudownym
życia...spełnieniem?
Może spłyniesz kolejną...łzą?
Może lepiej nie...myśleć,
nie pytać, nie wiedzieć...
Życie i tak wie...
co z nami jutro będzie.
Ale skoro jestem...ja,
skoro nadal jesteś...Ty,
skoro w tym tłumie
odnaleźliśmy siebie,
to może po to,
aby spełnić najpjękniejsze...
swoje marzenie?

54 867 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!