Menu
Gildia Pióra na Patronite

Może i Ty też to słyszałeś
Wiele razy
albo tylko raz
a może w ogóle nie znasz
ciszy tej
i tego hałasu
- na raz

I nawet jeśli
nawet jeśli znasz choć jedno
to nie umiem już opisać tego
bo nie wiem jak mam to ubrać w słowa
wiem tylko jak ciężko jest to pokonać

A nawet jeśli ty też wiesz coś o ciemności
to czy znasz tę samą ciemność?
Czy to ten sam mrok co wciąż pluje w twarz

Tyle razy
tak wiele razy mówiono mi już
że to tylko w mojej głowie

nie wie nikt jednak
jak bardzo chce w to uwierzyć
i przestać wreszcie pytać siebie wciąż o to samo
i szukać jakichś
odpowiedzi

8319 wyświetleń
176 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!