Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 25 May 2020 Konkurs Wiersz z nadzieją

Z czasem wszystko się ułoży

może
do pracy wstanie poniedziałek
nie straci zasięgu ze sobą po drodze
zdąży dobrać kolor do twarzy
wytrzyma z podniesioną głową

może
godziny nie pomylą dnia z nocą
wyśpią się całe do rana
zdążą zapomnieć resztki ze snu
otrząsną się przed dobrym spotkaniem

może
momenty zatrzymają na dłużej
parzyste okna w kalendarzu
ułożą zgodnie przyczyny i skutki
nie rozkleją się pod wpływem wrażeń

że może
spacer znów idzie wydeptaną ścieżką
a ławka siedzi wygodnie zajęta
po ulicy nie błąka się porzucony wieczór
z pauzą
w ostatnim kanonie na bas i sopran

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!