Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gardenia

Mówisz,
Weź się w garść
Tak by w zaciśniętej dłoni
Zmieścić cały świat

Smutek, stres, łzy
Wszystko co nie w czas

Mówisz,
Poszukaj sensu i celu
Nawet tam gdzie go brak

Pokaż światu,
Że jeszcze coś jesteś wart

Spójrz
Koty zaczynają swoje harce
Kwiaty nieśmiały uśmiech ślą światu

Weź się w garść
Idź na spacer z psem
Poukładaj myśli

Czas dumnie podnieść głowę
Wyprostować plecy
Pokazać siłę
Choć nieraz tak bardzo jej brak

(Gardenia-
Gdy przekwitnie, trudno zmusić ją do ponownego zakwitania)

135 808 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    26 May 2018, 20:42

    Dziękuję za odwiedziny i ślad po sobie jaki zostawiliście. Niezmiernie mi miło.
    Sciskam:)

  • Malusia_035

    21 March 2018, 09:00

    świetny wiersz :)

    Pozdrawiam :)

  • 18 March 2018, 22:44

    W rumbie wszystko jest możliwe. :)
    https://www.youtube.com/watch?v=BS_agmp2Cy0

    Video BS_agmp2Cy0
  • Naja

    18 March 2018, 20:45

    Motywujące i dodające siły :-)))

  • Papużka

    18 March 2018, 16:46

    :) mądre I prawdziwe