Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przeznaczenie

Mówisz przeznaczenie,
Jak dla mnie to cierpienie.
Ono jest jak złodziej,
Bo czyha tóż za rogiem.
Dopaść, zniszczyć zawsze może,
Wtedy nic już nie pomoże.
Uciec nie dasz rady,
Nie tacy jak Ty już próbowali.
Walczyli, buntowali.
Na próżno…
Ono kradnie Twoje plany, nadzieje,
Zamienia życie w beznadzieje.
Stawia Ci kłody pod nogi,
Bo taki cel Twojej drogi.
By walczyć, nie upaść,
A gdy upadniesz powstać.
By z sensem życia
Na zawsze się nie rozstać.

3521 wyświetleń
42 teksty
6 obserwujących
  • xTajemniczax

    28 September 2012, 23:22

    To był akurat wiersz na czyjąś prośbę....

  • 28 September 2012, 23:21

    Ten tekst może być nieodpowiedni dla niektórych czytelników.
  • xTajemniczax

    28 September 2012, 23:20

    Nie miałam weny :)

  • 28 September 2012, 23:19

    Witamy po długiej przerwie :) to też jakieś przeznaczenie? ;)