Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

mówisz mi
że mam być silna
bo
słońce
niebo
ludzie
deszcz

mówisz mi
że to nie tak
że szczęścia
nie ma
tylko
nie każdy jeszcze
na nie wpadł
choć nie raz myślał
że wypadło mu z ręki

a ja
nie słucham
twoich słów
bo jak
skoro mylisz
deszcz
ze łzami

patrzę w oczność
twoją pustą
i na ustość
bezdźwięczną
i nie rozumiem jak
można być silnym
skoro
słońce
niebo
ludzie
deszcz

4845 wyświetleń
120 tekstów
43 obserwujących
  • Sheldonia

    11 June 2015, 11:41

    Powiem, a raczej napiszę, tylko jedno: DZIĘKUJĘ. Ważne, że jest dla kogo pisać, najważniejsze.

  • Spero

    6 June 2015, 17:39

    Piękne, jak zawsze. Zachwyca, jak zawsze.

  • No_One_

    19 November 2013, 08:31


    Tak dawno mnie tu nie było, i widzę,że Twoje wiersze robią furorę :)
    Proste w formie, bardzo głębokie w wymowie.
    Czekam na więcej i myślę sobie,że to cholera niesprawiedliwe , że tak
    podporządkowałaś sobie słowa na każdym polu.
    Twoje opowiadania i teraz wiersze... miło wracać ;)

  • UniiQuue

    1 April 2013, 21:56

    zaniemówiłam...
    zatrzymujesz słowem
    pięknie piszesz! ;)

  • Ruska-love

    17 December 2012, 20:53

    Każdy jest silny na swój sposób, nie można przymuszać kogoś do bycia silnym jak ktoś oczekuje...
    A niestety tak się dzieje...

  • Albert Jarus

    5 December 2012, 21:43

    I gdybym miał wybrać co lepsze w Twoim wykonaniu czy opowiadania czy wiersze rozstrzelaliby mnie...
    Poruszasz prozą, poezją rozwalasz...
    A ten wiesz... skoro słońce niebo ludzie deszcz... wzruszyłem się. Dziękuję

  • 4 December 2012, 08:39

    Niesamowity. Sprawiasz, że czuję go, całą sobą.
    Uwielbiam Twoje wiersze. Tyle emocji zamkniętych w prostych słowach.

    Pozdrawiam.

  • Gaia

    1 December 2012, 13:58

    szczęście
    jak to łatwo powiedzieć
    a poczuć

    to funkcja
    z wieloma niewiadomymi
    niewymierna

    a jednak...

    Piękny wiersz Lauro. Lubię Cię czytać. Klimat mnie zatrzymuje.
    A może ten wystawiony jęzor w Ikonie... ;))
    Pozdrawiam :)

  • katjaa

    1 December 2012, 10:56

    cudownie piszesz.. nie mogę się naczytać..

  • słoneczniki

    30 November 2012, 19:57

    Wyjątkowy wiersz...