Menu
Gildia Pióra na Patronite

Crack 030911

mówisz, że zawsze kręcę nosem, zrzędzę i grymaszę
mówisz, chodź zrobimy coś fajnego, preferujesz raczej?
chciałaś dzielić swoje życie na części, oddzielać nowe od starego
pomogę ci, zrobimy kreski i podzielimy na dwoje
wyciągasz lustro, zmuszasz do patrzenia
a ja brzydzę się tobą i sobą
to co z tym życiem zapytałam
wysypał mi je na odbicie
wiem, że równie szybko zamienimy się w pył
bo nic to niewarte, jak dziesięć miligramów
padam ze zmęczenia, a ty nalegasz
zostaw wszystko i wciągnij przez szklaną rurkę
otworzysz oczy na świat, źrenicami mnie rozkochasz
zrozumiesz więcej, że jutro niepewne, jak teraz i potem
odpowiedziałam w końcu
tak preferuję
rzuciliśmy się na podłogę, ukradłeś mi noc
i nigdy więcej mnie nie zobaczysz

24 654 wyświetlenia
261 tekstów
49 obserwujących
  • PetroBlues

    16 October 2011, 16:31

    Wiersz zasługujący na ukłon...

    Pozdrawiam:)

  • marka

    7 September 2011, 21:09

    Piszesz na ponad swój wiek.
    Ciekawy wiersz.

  • czarnulkaa

    7 September 2011, 18:24

    coś cudownego...

  • ....ktoś....

    4 September 2011, 20:49

    Jak już mówiłem niezwykły