Menu
Gildia Pióra na Patronite

tylko w wierszu

Mówisz to nie mogło trwać dłużej.
I tak się zasiedziałeś.
A nie tutaj Twoje miejsce.

To nie był romans na trzysta stron powieści.
Nawet nie na jedną. Nawet nie romans.
Nie pisze się książek o nieważnych słowach.
O myślach, które w głowie.
Między nami nie głośno.

I tylko w wierszu, w którym kłamać nie mogę,
napiszę: zdarzyliśmy się sobie.
O jeden raz za dużo.
O dwa razy za mało.

Widzisz, czasem mniej oznacza więcej.
A i tak przegrywa.

7485 wyświetleń
56 tekstów
2 obserwujących
  • Ellander

    17 March 2021, 10:16

    Nic dwa razy się nie zdarza... Ale jest w tym coś pocieszającego. Z czasem albo wyprzesz te dni i całkowicie o nich zapomnisz, albo będziesz wracać do nich z uśmiechem, jak do wspomnienia o przyjacielu, kochanku, śnie. Zniknie pusta gorycz i uczucie niespełnienia.