Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bo jaki

mówisz o pokorze
ileż można znieść
nastawiać kark
by kręgosłup w pół

potyczką uniesienie
wielki gar na łeb
co z tego mieć będę
można rzec

nie oddam palca swojego
rękę odrobią całą
ludzie już tacy są
wszystkiego za mało

i chociaż świerzbi
mnie
ten pierwszy nie dam
w pysk
niech kogut stawia się
bo jaki z tego zysk

8197 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!