Menu
Gildia Pióra na Patronite

rozmowa

mówisz drogi przyjacielu
odepchnąłem swój okręt
zapomniałem wyrzucić wiosło
okręt zatonie
wśród nawałnicy
rozerwią go na strzępy piraci

a wiosło bracie ?
wypali ci w duszy znamię
staniesz się jak obrzezany
czas zagoi ranę
blizna pozostanie na zawsze

Ps ostrzegam spal wiosło
popiół utop w oceanie

Wiersz napisany w 2002 roku

23 998 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • fyrfle

    10 August 2017, 11:18

    Pozdrawiam.

  • jesienna mgła

    29 May 2017, 01:14

    Powiedziałam bym że umierałam z tęsknoty żalu i bólu chciałam zabić wszystko co mogło przypominać mi mój kraj. Chyba dla tego że nie widniała możliwość powrotu ale jednak cuda się zdarzają ....

  • fyrfle

    19 April 2017, 13:15

    Mocny.