Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Jan Paweł II~~

Mówili o nim poeta
Że aktor .ksiądz..literata
Prze całe życie z Bogiem
I takim został dla świata

Bo Karol ponad to wszystko
Swój kościół tak umiłował
Prawdę niósł w każdym słowie
I wiarę w sercu zachował

Wędrując po całym świecie
Uczył miłości do Boga
Do ludzkich serc zaglądał
Przekonał do siebie i wroga

Choć był mu domem Watykan
Wspominał wciąż Wadowice
Swoją ojczystą tu ziemię
W Krakowie okno na szczycie

A gdy czas się zakończył
Ten ziemski jego posługi
Zapukał do bram nieba
Papież Jan Paweł Drugi

Dzisiaj nikt nie zapomniał
Kim był i czego dokonał
Chciałabym Wam na chwilę
Przypomnieć te Jego słowa...

JPII
Prosiłem Boga o wodę,
Dał mi ocean.
Prosiłem Boga o kwiat,
Dał mi ogród.
Prosiłem Boga o drzewo,
Dał mi las.
Prosiłem Boga o przyjaciela,
Dał mi CIEBIE.

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • Xavier.

    27 April 2014, 21:14

    Wspaniały hołd dla naszego Świętego Jana Pawła II Agnieszko..

    Pozdrawiam serdecznie;)

  • Czinka

    27 April 2014, 18:58

    Pięknie wierszem oddany hołd Wielkiemu Człowiekowi jakim był Jan Paweł II

    serdeczności ślę Agnieszko

  • Janya

    27 April 2014, 15:56

    bardzo wzrusza..piękny wiersz Agnieszko;)

  • envie.

    27 April 2014, 13:18

    "Miłość mi wszystko wyjaśniła,
    Miłość wszystko rozwiązała -
    dlatego uwielbiam tę Miłość,
    gdziekolwiek by przebywała. "
    - ŚWIĘTY Jan Paweł II

  • krysta

    27 April 2014, 11:21

    Piękny wiersz - porusza serce...
    pozdrawiam Agnieszko :)

  • Pechowa_

    27 April 2014, 11:15

    Cudowny wiersz ! Jestem pod wrażeniem... ;) taki akurat na dzisiaj... na ten wyjątkowy dzień.. ;) śCIskam !