Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obietnice.

Mówiłeś "Zawsze gdy słońce wstanie"
Mówiłeś "Obudź się już kochanie"
Mówiłeś: "Nie bój się, podaj rękę"
Mówiłeś:"Pustka sprawia udrękę".
Wielbiłeś oczy, usta i dłonie,
Stawałeś zawsze w mojej obronie.
Kochałeś, bo tak mówiłeś stale,
Mieliśmy powstać w nowym rozdziale
Ta obietnica była coś warta.
Złamałeś słowo dane od serca,
Ze łzami w oczach stoję rozdarta
I tylko echo: kłamca! szyderca!.

Nikt nie jest lalką w prostej zabawie,
Nikt nie jest pionkiem w dziecinnej grze,
Jak cień odbity w spokojnym stawie,
Tak odbijamy się w ciemnym dnie.

9240 wyświetleń
92 teksty
26 obserwujących
  • Eweela

    30 August 2012, 21:40

    iście czarowny ;) pozdrawiam :)

  • misiek45

    30 August 2012, 21:11

    Podoba mi się Twój wiersz ,szkoda tylko że czasem otrzymujemy obietnice które rozpływają się z poranną mgłą-pozdrawiam i życzę miłego wieczoru

  • NeCrOtOn

    30 August 2012, 17:32

    ładnie ;)

  • czarna mamba

    30 August 2012, 15:57

    ma to :cos" pozdrawiam :)