Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Mówił mi ciągle, że mnie kocha,
a ja, że go bardzo lubię.
Zwierzał mi się z najskrytszych myśli,
ja budowałam wokół siebie mur.
Był czuły i troskliwy,
ja bałam się zbliżenia.
Chodziliśmy trzymając się za ręce,
ale ja nie odwzajemniałam uścisku.
Wystarczyłoby jedno moje słowo,
a zostałby na zawsze, dlatego milczałam.
Mijały tygodnie, miesiące a on czekał.
Pewnego ranka nie zadzwonił...
Pewnego wieczoru nie napisał: dobranoc kochanie...
Pewnego dnia mnie już nie odwiedził...
I wtedy zaczęłam tęsknić,
wtedy to ja chciałam się otworzyć i zapewnić o swoim uczuciu.
Ale jego zwyczajnie już nie było,
zrozumiałam jak bardzo się spóźniłam...

13 270 wyświetleń
110 tekstów
47 obserwujących
  • oliann

    27 July 2010, 20:30

    Za późno coś docenić to bolesna sprawa.
    Piękny :) pozdrawiam.

  • honey_007

    9 June 2010, 21:49

    Dziękiii :)

  • PerfectStranger

    9 June 2010, 16:10

    Piękny :)

  • Ideka

    22 May 2010, 18:12

    Chyba się nie narazisz. :)

    dziewczyny po prostu nie chcą zbyt przesadnie okazywać swych uczuć. i tak trudno im się powstrzymać by nie pokazać tego co się naprawdę czuje ( mówię na własnym przykładzie...)

  • Bezsens

    22 May 2010, 17:03

    Taki posiadający "to coś" ;)
    Kradnę do zeszytuu :):)

    PS A kobiety takie są ;D
    Najpierw nie doceniają, a potem podejmują złe decyzję-ale się narażę tą opinią :):) (oczywiście nie wszystkie)

  • honey_007

    22 May 2010, 13:10

    Dziękuję Wam kochani :)

  • topik

    22 May 2010, 09:42

    Też tak miałam.
    +

  • Piłkareczka*

    22 May 2010, 07:07

    Dobry :) Pozdrawiam.

  • Ideka

    21 May 2010, 23:23

    piękny wiersz.

    zrozumieć za późno jest gorsze od nie zaznania wcale..

    gdy tylko będę mogła wrócę tu oddać plusa. :)