Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

By the time

Mówią,że szczęście
przychodzi cicho na palcach

delikatnie stąpa
po kruchym lodzie
by nie zbudzić zła
co drzemie w nieszczęściu

pojawia się
w słońca promieniach
w szumie wiatru
dotyka niewidzialnego

jest jak szept
ledwo słyszalny z daleka
zastyga słowem na ustach
porusza serce do głębi

wytycza szlak twojej wędrówki
dopóki szukasz
jesteś drogą

latarnią nadziei jutra
światłem czyichś oczu.
https://www.youtube.com/watch?v=Kmiw4FYTg2U&ab_channel=Nightwish

65 868 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • yetick

    10 December 2021, 18:14

    I u Ciebie o szczęściu.. piękne słowa Kasiu 👍😎

    • kati75

      10 December 2021, 18:27

      Więc życzę i Tobie szczęścia, by go nigdy z twoim życiu nie zabrakło 🙂

      od yetick
    • yetick

      10 December 2021, 18:32

      Z wzajemnością Kasiu 😎

      od kati75
    • kati75

      10 December 2021, 18:35

      🙂🤗

      od yetick
  • Papillondenuit

    10 December 2021, 13:17

    „dopóki szukasz
    jesteś drogą”

    Bardzo ładne, jak całość zresztą :)

    • kati75

      10 December 2021, 18:05

      Dziękuję pięknie Marie 🙂 pozdrawiam ☃️❄️🙂

  • 10 December 2021, 08:59

    Delikatne, piękne;) milego dnia. Pozdrawiam

    od kati75
    • kati75

      10 December 2021, 18:03

      Dziękuję Kiki🙂 również pozdrawiam 🙂☃️