Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 13 April 2021

Dziecko

Mówią
że spadnie
nieopodal jabłoni

Rośnie
zawsze za szybko
Z przyklejonego kwiatu
zamienia się
w osobny rumieniec
owocu

Rzecz w tym
aby znalazło miejsce
nie za daleko
nie za blisko

Pomiędzy
świeżą smugą światła
a łagodnym cieniem
konarów

Autor: Małgorzata Orawska
Wiersz z tomiku „Margerytki”

1859 wyświetleń
10 tekstów
5 obserwujących
  • giulietka

    13 April 2021, 15:18

    Coś pięknego. Niezwykła lekkość pisania, chylę czoła!

  • wojtekp

    12 April 2021, 16:49

    Najgorzej jak pójdzie na wino.