Menu
Gildia Pióra na Patronite

Że-gnam

mówią

też tak mówię
i dalej nic
bo wszystko jakby na przekór
chowa się w szufladę

sięga dna
istnieje
oddycha kurzem

przy zapalonym papierosie
mam zamglone spojrzenie

chudnę w oczach
od ciągłego powtarzania
że będzie lepiej

wiesz ? nie jest

na miarę mam już tylko uśmiech
rozklejony po zakamarkach wyobraźni
kiedy kolejny raz udaję
że nie myślę o umieraniu

trzymam się z dala
- to bezpieczna odległość
kiedy

żegnam

a przecież nawet nie idę

146 970 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 30 September 2012, 20:42

    ...:)

  • słoneczniki

    30 September 2012, 20:39

    Działa na wyobraźnię...

  • 30 September 2012, 19:55

    NO, jestem swoim największym krytykiem - jeszcze nie spotkałam na żadnym portalu kogoś, kto wytknąłby mi te błędy, które ja sobie wytykam - a mimo to wstawiam, może kiedyś napiszę to wszystko od początku. Czasem zostaje nam tylko - łapać te chwile.

    M96, to niedobrze, że bardzo. Bo to znaczy, że znasz. A jak znasz - to tylko mogę kiwnąć głową... bo cóż innego?

    AZ, kokieteryjnie - po czym? :)

    G., no nie mów, że Aga ma aż taki zasięg... ;P
    Spoko - do trumny się zmieścimy.

  • giulietka

    30 September 2012, 18:53

    Kurcze, Aga mi komentarz z ust wyjęła,
    a propos, ja też chudnę w oczach najskuteczniej;)

  • motylek96

    30 September 2012, 11:00

    bardzo...

  • No_One_

    30 September 2012, 09:06


    "Na tle wierszy i tak wypadam blado.(...)"

    Nie wiem czy to zaburzone postrzeganie własnej twórczości,
    czy kokieteria. Jeśli już, to rzeczywiście - zbyt jaskrawo , bo jak się Ciebie
    czyta to się nie tylko chłonie,czuje ale trzeba myśleć.

  • 30 September 2012, 09:02

    Na tle wierszy i tak wypadam blado. A może zbyt jaskrawo. W sumie - nie wiem.

    Do-b(rrr)y.

  • 30 September 2012, 09:01

    Ciekawy tekst .... 'przy zapalonym papierosie mam zamglone oczy'' bardzo mi się podoba Dzień dobry

  • No_One_

    30 September 2012, 08:57

    "na miarę mam już tylko uśmiech
    rozklejony po zakamarkach wyobraźni
    kiedy kolejny raz udaję
    że nie myślę o umieraniu"

    Chyba za bardzo zrozumiałam...