Menu
Gildia Pióra na Patronite

zakorzenione kamienie

mówią o braku skrzydeł
kiedyś skrzętnie połamanych
usuniętych aksamitnych sercach

wypatrują motyli
w nieruchomej pozie oczekując
by wyrosły im słoneczne trawy
pachnące polnym kwiatem

rozpamiętują
pocałunek róży
rozsypane perły radości
nie wiadomo dokąd

mówią o słowach...
chwilach niewinności
o jabłku w raju
ptasiej elegii

mają psa lub kota
ciszę czarnych motyli
grę cieni - wspomnienia w sepii
i...
tyle jeszcze w sercu by wyśnić
w i e c z n o ś ć

---------------------------
widziałem na spacerze

https://youtu.be/SYA_0oLWmh0

29 470 wyświetleń
435 tekstów
5 obserwujących
  • diagonalny

    26 August 2020, 21:02

    ~maba
    :)
    zawsze... i na co dzień
    gdyż spacer, to właściwe tempo życia...