Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nostalgicznie.

Mówią, nie żyj przeszłością, tylko żyj tu i teraz
Bo nic oprócz smutku nie przynoszą Ci wspomnienia
Bo są momenty w życiu, kiedy głos sumienia milczy
Gdy zawsze ma tyle do powiedzenia

Wspominam osoby i wspominam te momenty
Łzy rozczarowań i te beztroskie chwile
Życie jest twarde i przez wiele ścieżek krętych
Prowadzi nas ślepych i mocno przy tym szczypie

Za darmo nic ci nie da, o wszystko musisz walczyć
Chyba, że szczęśliwie bogato się urodziłeś
Pieniądze szczęścia nie dają, bo tak nie wiele starczy
By spędzić z najbliższymi niezapomniane chwile

Uśmiech i pomoc, by dzień stał się lepszy
Nieważne wobec kogo, liczy się sam gest
Na najsłabsze organizmy zawsze czają się sępy
Żyj tak, by to życie nie było złym snem.

43 914 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!