Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taka z tobą chwila

Morze uderza o betonowy brzeg
nożem
ostry piach skrzydłami
siwego starca
demaskuje twoje spojrzenia

w nocy
ktoś porozgniatał
wszystkie wiśnie
na drzewach
twoich wątłych ramion

chodziłem na czworaka
chwiejąc się radośnie
sok z twoich stóp lizałem
a ty się śmiałaś

wiesz że nienawidzę wiśni
w dżemie je utopiłaś
z uśmiechem.

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Cris

    17 November 2017, 23:43

    Wymowny, ciekawy wiersz.