Menu
Gildia Pióra na Patronite

STABILIZACJA

* moment gdzie kończy się przyjemność, a zaczyna życie.

____________
Wiesz jak to jest, błądzić w niepewności,
z myślą o kolejnych zatrzaśniętych drzwiach.
Czy czułeś kiedyś oddech namiętności,
oddalający się od Ciebie, w najdrobniejszych słowach?

Czy kiedyś zasypiając,
przychodził czas niemocy...
kiedy Twoje ciało było bardziej samotne niż dusza?

Dławiąc się nią,
ciężko przełykać.

(...)
Nawet dni.

7869 wyświetleń
84 teksty
52 obserwujących
  • onejka

    24 November 2017, 08:56

    Bardzo dobry subiektywny wiersz, w którym wielu zobaczy swoją naturę...

  • RozaR

    23 November 2017, 21:29

    Wiesz jak to jest, błądzić w niepewności,
    Początek odpychająco - deprymujący

  • .Rodia

    22 November 2017, 15:46

    maniery dla duszy
    apetyt dla ciała

    moim zdaniem powinno być:
    moment w którym konczy się przyjemność
    zamiast gdzie

    no i nie zgadzam się, albo - jak zawsze - nie do końca

    to tak

  • WilceeQ`

    22 November 2017, 15:42

    Jeśli tylko jedzenie, to bez obaw - czasem nawet przyjemniej pomijać maniery.

  • .Rodia

    22 November 2017, 15:33

    chyba nie czułem, ale tak trochę oddychałem oddalając się powolutku
    no i te ciało samotniejsze niż dusza, co musi jeść bez apetytu, jak leci, niekoniecznie z talerza

  • WilceeQ`

    22 November 2017, 14:20

    Czasem pory roku nie mają nic do gadania, wydarzenia potrafią bardziej mrozić.
    Cieszy mnie jednak Twoja umiejętność; może kiedyś i ja ją posiądę.
    Również pozdrawiam.

  • fyrfle

    22 November 2017, 14:15

    Listopadowa treść,na szczęście umiem już się nie oglądać. Pozdrawiam.