Menu
Gildia Pióra na Patronite

Serc wołanie

Mokrych serc wzdychanie,
słyszę w mojej głowie.
Krzyczą, skomlają, o pomoc wołają..
A ja cóż mogę zrobić,
kiedy przyczyn nie znam wcale.
Kiedy moje serce skacze z radości,
innych płacze i do gardła mi skacze.
Wstyd mi kiedy smieje się,
kiedy wiem,że inni nie.
Lecz czy moja to jest wina?
Czy mam zbawić cały świat?
Być smutną kiedy słysze płacz?
Ile łez ma być wylanych, bym swobodnie śmiać sie mogła?
Dzielę życie swe na dwoje :
kiedy on - śmiac sie nie przestaje,
kiedy reszta - smutek dostaje.

24 079 wyświetleń
332 teksty
18 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!