Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aktorka

- Moje serce się z piersi wyrywa!
Pokłady miłości w sobie wielkie skrywa!
Co na to poradzi Pan... Panie doktorze?
Jest na to, jakie lekarstwo może?
Bo ja chce latać, skakać, góry zdobywać,
cichaczem w nocy z domu wybywać.
Kochać! Ohh, kochać tak bardzo pragnę.
I nawet swoje zasady nagnę...
Ino gdzież... Gdzież szukać miłości?
Czy życie mi przyjdzie spędzić w samotności?
Niechże doktorze Pan mi coś poradzi...
Jakieś tajniki miłości zdradzi...
Bo przecież ja uschnę, uschnę na Boga!
Chyba nie chce Pan we mnie mieć najgorszego wroga? -

To powiedziawszy, usiadła w fotelu.
Kurtyna opadła. Klaskało wielu.
I tylko jej zrobiło się smutno.
Bo bez miłości w życiu jest nudno...
A ona jako aktorka sławna,
kapryśna, humorzasta i trochę zabawna.
Miłości w swym życiu nie zaznała.
I dalej w teatrze swoją rolę grała.

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 14 June 2010, 15:50

    Me serce się raduję,
    gdy Wujka u siebie widuję.
    :))

    Dziękuję ;]

  • Sierjoża

    14 June 2010, 13:36

    ...lecz gdy dzień zgaśnie, marzy by za kurtyną,
    na deski upaść z młodym aktorzyną ;-)

    Wujek zadowolony z niewieściej poezji :-) Świetne ! Najlepszego!

  • R.A.K.

    13 June 2010, 20:41

    Wiele już strof poświęcono temu zagadnieniu, lecz temat nie nuży gdyż każda z tęsknot jest indywidualna i inaczej smutna. Każdy chyba zaznał odrobinę smutku, dlatego czytając odczuwamy empatię. Napisałaś to z gracją i lekkością. Bardzo mi się podoba.
    Pozdrawiam Kasiu.

  • 13 June 2010, 20:40

    Takie bywa życie, na co dzień gra...w samotności serce łka..

  • motylek96

    13 June 2010, 20:24

    Z Humorem przedstawiłaś tęsknotę za miłością,uśmiechy wymuszone,a w samotności beznadzieje niepoznanego tego o czym tak pięknie gadała