Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spełnione.

Moje życie to przetrącona raz na czas jakiś struna,
co mnie karmi wybrzmiewając.
Kochanek mój-Alvaro.

Moje życie- słowo mieszane na palecie i pociągnięciami pędzla płótno myśli cudzych i własnych pieszczone.
Tu i ówdzie w głowach uwiecznione.

Moje życie ziemskie, gdy przeminie, a ja twarzą w twarz z Panem stanę,
usłyszę wyrok, usłyszę podsumowanie..
i będzie ono tak jak i moje życie- rymowane.

Moje życie to dłoń pisarza, oddana Panu,
a on niech kieruje nią, niech natchnie ducha
a ja niewierna czasem córa, pragnę mu służyć i słuchać.

Moje życie, mój cel, marzenia.. wszystko powiązane.
Niech Bóg da, że gdy zamkną wieka,
co po mnie ostanie.

Moje życie, sens jego widzę w wykorzystaniu tego
co mi dał Najwyższy.
W tworzeniu, służeniu, by Boży plan się ziścił.

Moje życie.. byle przyczyniać się do rozrostu człowieka w człowieku,
utrwalać w ludzkości moralny fundament..
gdy dopnę tego, gdy liznę tego,
życie spełnione będzie. Udane.

24 322 wyświetlenia
328 tekstów
70 obserwujących
  • Gold Fishy

    13 May 2010, 15:46

    Mądra treść ujęta w sympatyczne rymy :)

  • 21 April 2010, 13:24

    Pomnażać to co dostaliśmy od Boga, piękne pojmowanie życia. Pozdrawiam