Menu
Gildia Pióra na Patronite

67 Dni

Moje żagle pozrywał wiatr złych pokus,
kiedyś tak pełnych radości i szczęścia.
Jestem daleko, dryfuje wśród twarzy dusz
smutnych i innych.
Choć tak daleko, lecz blisko myślami,
budzę się z Tobą, by żyć.
Twoje ciepło, Twoje myśli, Twoja wiara i pamięć,
rozgrzewa moje serce za dnia.
Płynę powoli, by znów się urodzić,
w życiu choć krótkim nie być przeciętnym,
i w swej miłości do Ciebie trwać.
Kiedyś powieje wiatr wspólnych marzeń,
przybliży znów do siebie nas.
Noc głucha nadchodzi, zatapiam się w myślach, zatapiam się w Tobie.
Jesteś blisko, mam Cię w sobie, mam Cię w sercu,
które dla Ciebie urodzi się jeszcze raz.
Wrócę...

Dla Ciebie.

47 732 wyświetlenia
477 tekstów
158 obserwujących
  • comatose

    8 March 2011, 21:40

    :)

  • Bryzeidaa

    4 March 2011, 04:36

    Ale dla takich chwil warto żyć przecież Michale ...:)

  • comatose

    3 March 2011, 21:56

    Już nie mam za kim tęsknić. To jak powiedzieć "out" samemu sobie z kimś obok z własnej przyczyny lecz nie do końca ;
    )
    Chwile pełne radości, to naprawdę chwile Liso... ;)

  • Bryzeidaa

    3 March 2011, 05:17

    Obyś Michale chwil tęsknoty miał jak najmniej ... choć jeśli owocują One takimi strofami- to nie wiem czy Ci tego życzyć :) Ach ... mały egoista siedzi w każdym z nas...:) Żartuję... z niecierpliwością czekać będę na wiersz który "wydusisz" z siebie w chwili pełnej radości... :)

  • comatose

    2 March 2011, 20:42

    To jedyny wiersz, który "wydusiłem" z siebie w chwilach tęsknoty.
    Dziękuję Liso.

  • Bryzeidaa

    2 March 2011, 03:40

    Wiersz pełen uczuć... pełen tęsknoty... nuta nostalgii ... przeczytałam go kilka razy... z każdym kolejnym odkrywałam w nim coś nowego... innego...
    niezwykły...
    Duży plus...

  • comatose

    15 January 2011, 20:43

    Dziękuję Basiu. Pozdrawiam również :)

  • comatose

    8 December 2010, 22:45

    Dziękuję :)

  • comatose

    8 December 2010, 22:37

    Szczere Paulino. Szczere słowa przeszłości.

  • comatose

    4 November 2010, 20:18

    :)