Menu
Gildia Pióra na Patronite

trupom nie patrzy się w oczy

1.
moje usta są trudne
trudne są moje usta

nie dotykały
bezmyślnie
byle dotknąć byle już

więc trudne są moje wargi

2.
patrzyłeś na nie patrzyłeś
oczy twoje
szukały
tego czego nigdy nie mówię pogrzebanym

3.
zawsze miałaś chłodne dłonie
mówiłeś

przecież już październik
myślałam

milczały

usta moje-
twór dziwny

8343 wyświetlenia
76 tekstów
43 obserwujących
  • Nika789

    1 November 2011, 23:39

    i noc jest dziwnie czarna
    zbyt czarna na dzień
    i zbyt jasna by powiedzieć to co

    moje

    Marie, piękne te Twoje słowa.
    Magdo, Finezjo, dzięki.
    Agata, Ty cukierniku. A tak poważnie, to szczerze dziękuję Wam wszystkim. Pozdrawiam : )

  • Papillondenuit

    31 October 2011, 13:41

    czasem zabija się coś
    bo wtedy łatwiej
    nie iskrzyć się nocą
    nie gasnąć za dnia

    a czasem umiera coś znika
    tak po prostu
    i wtedy już tylko pustka
    drży

  • giulietka

    22 October 2011, 20:47

    Wiersze Twoje twór cudny... ;)

  • finezja

    22 October 2011, 20:37

    Wspaniały. Pięknie komponujesz słowa. Pozdrawiam:)