Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

Moje serce, moje kruche serce, nie potrafię powiedzieć żegnaj. Czy nie naiwny byłem oddając się w jej ręce?

Przywoływałaś mnie zachęcająco,
A czystość Twa błyszczała mocno,
Lecz oczy pochłonięte były mgłą

Tu gdzie błękit zamienia się w czerń,
Pragnę byś ponownie
wyśpiewała pieśń

Dźwięk obietnic i szczęścia,
Niosący mą rozpacz w dal,
Miłość ukrytą we łzach

Miłość ma? Okrutna Ty,
Nigdy nie przeminiesz,
Pośród szalejących fal,
Pogrążysz mnie...

Kolejny raz.

12 345 wyświetleń
98 tekstów
22 obserwujących