Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyższa sztuka nosi twoje imię

Moje serce które miłego doznało
Gdy wlano w nie czystą nadzieję
Zapragnęło kochać
Należało do ciała wątpliwego
Lecz kiedy zaświeciły Twe oczy
Nie mogłem zaprzestać myśleć
Ani na moment o tym widoku
Zawładnęłaś moją duszą
Po kawałku zatracałem się
Każdą chwilę w spacerze po wyobraźni
Poświęcałem tylko Tobie
Bo jesteś dla mnie wszystkim
Taką słodyczą spływającą w głąb duszy
Nieskończonością słonecznego raju
Gdzie zakwitły piękne róże
Lecz mimo wszystko
Najcenniejsza jest pewność
Że jesteś Ty

52 583 wyświetlenia
396 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!