Menu
Gildia Pióra na Patronite

Codzienność

Moje serce jak malina na krzaku,
obija się o własne ciernie.
Rozum niby trzeźwy
lecz myśli mu niewierne.
Spływają krajobrazy dnia,
gdy tak często przychodzi słota.
Pędzel w niepewnej dłoni drga,
próbuje odmalować to,
co zniszczyła niepogoda.

10 906 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!