Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnienie

moje pragnienie było tak błahe
to przecież takie naturalne
taka kolej rzeczy
nie dla mnie - zweryfikowało życie

czy więc potrafisz odpowiedzieć szczerze
dlaczego on ona a nie ja
czyżby im pod skrzydła a mi w oczy
niby ten sam wiatr

wiesz, pragnę odpowiedzi
a zarazem się jej boje
bo paradoksalnie to pragnienie moje
jest zarazem Twoje

13 129 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!