Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje niebo

Moje niebo czasem się pochyla
nie zawsze jest równe niebieskie
zmienia kolor jak morze przed burzą
smutkiem gubi deszczu łezkę...

moje niebo często spada
kawałkami szkła rozbite o ziemię
zbieram okruchy dnia delikatnie
cierpliwie własne życie otulam w nadzieję

moje niebo delikatne lecz umie
zatrzymać się i otrząsnąć po burzy
czasem szare pogniecione i brudne
tęczę umie zobaczyć w kałuży

moje niebo czasem jak serce
zbiera każde odłamek dobra
mogę wstać i pójść do przodu
bez łez podziękować za jutro
nieść szeptem modlitwę do Boga...

Anita Steciuk

15 421 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!