Menu
Gildia Pióra na Patronite

moje myśli…
anioły o kobiecych twarzach
pochylone nad sobą
obejmują
macierzyńskim gestem własne przeznaczenie
marzą o niemożliwym
w modlitwach niewypowiedzianych
prośby żebrzące
o kawałek tego, co własne
nie chcą się dzielić
jego ciałem
duszą
słowem - nawet tym…
biedne anioły o smutnych twarzach
marzą

15 084 wyświetlenia
80 tekstów
22 obserwujących
  • marka

    27 July 2012, 20:15

    To jest wiersz, z zapachem, uczuciami i aksamitem w odbiorze.
    Piękny, jak stara opuszczona wiejska chata.
    Pozdrawiam.

  • Gaia

    26 July 2012, 09:46

    nie chcą
    smutkiem

  • finezja

    25 July 2012, 22:26

    Dziękuję...

  • Efemeryda60

    25 July 2012, 22:24

    Porusza. Ujmuje. Piękna liryka .