Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Moje lepsze pół
ma osiem obietnic

wciąż próbuję ustalić
która milczy najciszej

i ciemnieję w sobie
jak rumieniec na licu ukochanej
ulepionej z chleba
tak dawno

i w pierwszą wierzę
pierwszej błogosławię
- stając się wiecznością
legnę

na ciepłych piersiach nieba

8242 wyświetlenia
59 tekstów
45 obserwujących