Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piec kaflowy

Moje fundamenty
Moje bodźce istnienia
Obudzę się wkrótce
Pojmę, że już ich nie ma

Moja lata dziecięce
Lata i zimy przy piecu
Zapach dłubanej kory
Na żałobnym spłoną wiecu

Póki mój dom stoi
Płoną brzozy i brykiety
Na lewo od drzwiczek
Najcieplejsze oczy kobiety

Kalendarz na ścianie
Nie wskazuje miesiąca
Stracę to wszystko
Jakby dostęp do słońca

12 268 wyświetleń
121 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!