Menu
Gildia Pióra na Patronite

miłosny dekalog

moje ciało - świątynia naszych namiętności
Ty - jedyny Bóg do którego
zwrócę swoje pragnienia i modlitwy

przyrzeknij na wszystko
nie będziesz miał
Bogiń cudzych przede mną

bo religia którą wyznaję
w ciszy pomiędzy każdym
Twoim oddechem

nie zdoła unieść ciężaru
nawet najmniejszej
formy świętokradztwa

18 931 wyświetleń
158 tekstów
24 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!