Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje ciało nosi w sobie
Nowe życie.
Nie jedno.
Jedno to za mało.
Stać mnie na więcej.

Za kilka,
a może kilkanaście miesięcy.
Może lat.

Przeznaczenie
Lub
Przypadek.

Chwila nieuwagi.
Moja.
Może jakiegoś jego.

Ślad na ciele.
Jedna
dosyć znacząca blizna,
niewidoczna
pod eleganckim ubraniem.

By wydostać
na zewnątrz
cząstki mnie:
Wątrobę
Nerki
Płuca
Serce.

Cud narodzin.

4490 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
  • złośnik

    23 September 2011, 00:31

    To zwątpienie zdarza mi się zbyt często, ale takie słowa i to, że moje "tworzenie" się komuś podoba, sprawia, że tej wiary w siebie jest zawsze odrobinę więcej...

    Dziękuję :)

  • Papillondenuit

    23 September 2011, 00:10

    wydaje mi się Zosiu
    że sens rodzi się sam
    gdy w całym tym bałaganie
    odnajdujesz siebie... swoją małą przestrzeń 'zaistnienia'

    m.in. pisząc wiersze, właśnie to robisz
    tylko nigdy w siebie nie zwątpij
    :)

  • złośnik

    8 July 2011, 17:30

    To fajnie, że Ci się podoba. Dziękuję. Trochę się obawiałam go tutaj umieszczać, bo może mało poetycki...
    Co do treści - chciałabym chociaż tak nadać mojemu życiu sens...