Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

moje ciało niekończąca się bajka
gdzie szczęśliwego zakończenia ciągle brak

samotność pisze ciszę
przegryza nadgarstki
brocząc tuli się do drzew

czytając ich sny
szuka(m) kawałka ciebie
choćby cienia

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • szpiek

    29 January 2023, 21:43

    Jeszcze wczoraj byłaś tutaj
    To nie był sen.
    Wszystko było takie proste
    Jak noc i dzień
    Jeszcze wczoraj byłem z tobą
    To ja twój cień.
    Lecz wszystko zmieniło się

    Dziś przychodzisz tylko nocą
    Snem wołasz mnie
    Nie chcę nigdy się obudzić
    To jedno wiem
    Jeszcze wczoraj byłaś ze mną
    Ty jak mój cień.

    fragment piosenki DeMono

    • Sylwia P.

      29 January 2023, 22:06

      Rezonuje...🖤