Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aniele!

Mój delikatny Aniele!
Pozwól, że Twymi skrzydłami me łoże uścielę,
By śnić o niebiosach, o raju nad rajami,
By delikatne piórka, łaskotały mnie swymi skrajami.

O mój Aniele!
Pokaż mi niebo, raj nad raje.
Niech obłoki muskają Twych skrzydeł skraje.
Niechaj Bóg otworzy przed nami bramy.
Zapewne już wie, że przed Diabłem uciekamy!

Kochany Aniele!
Utop mnie w nicości nieba.
Proszę! Mnie nic więcej nie potrzeba..
Pozwól poczuć nicość nicości,
A ujrzysz w mych oczach iskry radości.

4175 wyświetleń
55 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!