Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaczarowana kraina

Moja zaczarowana kraina
nigdy nią tak na prawdę nie była
nawet mianem krainy
nie powinna była się szczycić
tak do końca

Ot jedna ślepa uliczka
zapomniany zakręt
odnaleziony zbiegiem okoliczności
totalizator pustego losu

Wyssana z tabloidu palca wskazującego plotka
nadgniłe jabłko w upadającym edenie
kilka odcisków na Achillesowej pięcie
i tylko ta wirująca woń akacji

i ten zapach czarnego bzu
zniewalający wiosną
i jeszcze ta wiara
która zawsze może się spełnić

choćby cudem śpiewającej ciszy
w odczarowanej pustelni

25 547 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!