Menu
Gildia Pióra na Patronite

Anioł

Mój Aniele życia.
Przychodzisz do mnie codziennie,
Dodajesz mi chęci do bycia
Kimś, kim jestem niezmiennie.

Aniele mej codzienności.
Gdy ciągnie mnie jakoś w dół
Zasiadasz wśród moich gości,
Wykładasz swe racje na stół.

Aniele dobrej rady
W dni, kiedy uciekam od życia
Wychodzisz wtedy na zwiady
I nie mam już nic do ukrycia.

Aniele, co chowasz
Swe skrzydła pod płaszczem,
Uchronić pewnie mnie zdołasz,
Bym nie zbłądziła gdzieś w chaszcze.

Aniele, stój przy mnie
Rankiem, w południe, wieczorem i w nocy,
Nie pozwól działać naiwnie
I nie zostawiaj w niemocy.

Aniele, dajesz mi spokój
I szczęście, które nie zawsze rozumiem.
Wciąż nasłuchuję Twych kroków,
Wierzę, że Ci się odpłacić już umiem.

/Joanna/

63 511 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    17 October 2010, 12:55

    Dziękuję Motylku, to zaszczyt trafić do takiego zeszytu.
    Miłej niedzieli.

  • motylek96

    15 October 2010, 22:20

    Zachwyciłam się Nutko
    Porywam do "Anielskiego zeszytu"

    Dobrej nocy:)

  • Nutka67

    9 March 2010, 09:42

    Dziękuję... Czerwienię się, ale nie umiem zrobić takiej emotki... Buźki.