Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

moja mama już w dzieciństwie
musiała zostać matką
dla własnej matki upitej do nieprzytomności

dla młodszego rodzeństwa
któremu dziecięcymi rękoma prała pieluchy
i tuliła do snu

serce mojej mamy jest sercem
wszystkich matek którymi już była

jedynie gdy krwawi
to łzami tej jednej
jakiej nie miała

28 855 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    16 February 2019, 13:31

    Dzięki, Klaudio ;)

  • ~~Lotta

    13 February 2019, 22:30

    Smutne, dobre i prawdziwe!

  • Kamil Borkowski

    11 February 2019, 17:00

    taka sytuacja ;P

  • 11 February 2019, 14:39

    smutny , ale bardzo dobry tekst

  • onejka

    11 February 2019, 08:44

    cholernie smutne....

  • 10 February 2019, 10:47

    Ach te Twoje genialne smutasy...
    Pozdrawiam. :)