Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz długopisem pochwycony

Moja żonka przysnęła
w pociągu

Nerw jej po ręce
nie chodzi
ani żadne plany

Bóg pewnie lepi ciastka
w jej głowie
modlitwy motkiem wełny
bez granic
jak szal rozpięty na zimę
w studni wyobraźni

A tu konduktorka
w mini i czarnych rajstopach
chwieje się spokojnie
w melodii rozkołysanego
pociągu

Stacja Legnica
człowiek z pneumatycznym
młotem
tańczy we mgle
z papierosem...

127 833 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!