Menu
Gildia Pióra na Patronite

\"Dlaczego\"

Moja przyjaciółko, wytłumacz mi dlaczego
na świecie nie ma nic prostego...
Dlaczego w Twych słowach szukam ukojenia,
a w oczach zwykłego zrozumienia...
Dlaczego na tym świecie
ginie jego istnienia kwiecie...
Dlaczego młodzi ludzie, którzy żyć powinni,
umierają, choć nic winni...
Dlaczego używki, jak gąbki, nas chłoną,
a umysły, jak w transie, żywym ogniem płoną...
Moja przyjaciółko... Wytłumacz mi dlaczego...
Dlaczego wokoło dzieje się tyle złego...
Chyba wcześniej żyłem w świecie innym...
Bardziej prostym, łatwym, zwykłym...
Gdyż tego nie rozumiem...
Sobie odpowiedzieć sam nie umiem...

4806 wyświetleń
64 teksty
2 obserwujących
  • misiek45

    1 June 2012, 23:23

    Wiersz godny przeczytania-pozdrawiam

  • WolnyHuman

    1 June 2012, 17:34

    Piękny wiersz , inspirujący . Masz wielki talent i mam nadzieję , że go nie zmarnujesz .
    :)