Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Zniewolona..."

Teksty z obrazami - "Zniewolona..." - klorynda
"Zniewolona..." - klorynda

moja miłość, moja miłość, moja miłość
zniewolona
moja radość, moja duma, moja dusza
poraniona

zimne słońce na rozkaz, jak co rano wstaje
wtedy rodzą się uczucia, serce bić przestaje
ktoś batem i słowem, chłosta moje plecy
obojętność i zbrodnia i inne złe rzeczy

ja marzę o wolności, by żyć wreszcie dla siebie
by samej układać, gwiazdy na swym niebie
by swoim własnym piórem, los swój napisać
i swoje marzenia, jak dzieci kołysać

moja miłość, moja miłość, moja miłość
zniewolona
moja radość, moja duma, moja dusza
poraniona

lecz nic nie można zrobić, przeciw są bogowie
rządzący podli ludzie, krwawi wrogowie
znikąd ratunku i znikąd wybawienia
smutek i żałość w nienawiść się zmienia

w białą suknię ubrana, biją czarne dzwony
ktoś nożem uderzył, lot ptaka skończony
już łzy się wylały i krew popłynęła
czas się zatrzymał i ziemia stanęła

moja miłość, moja miłość, moja miłość
zniewolona
moja radość, moja duma, moja dusza
poraniona

25 103 wyświetlenia
92 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!